Leidse Lijnen is een tekenproject van Bart Mulckhuijse

Mijn naam is Bart Mulckhuijse. Leidse Lijnen is een tekenproject, waarmee ik in 2014 ben begonnen. In Frankrijk heb ik de eerste tekeningen gemaakt. Thuis in Leiden ben ik doorgegaan en is het project ontstaan.

Eenvoud en herkenning

Leidse Lijnen is ontstaan uit een onderzoek naar eenvoud. Is het mogelijk met zo min mogelijk iets moois te maken? Met alleen potlood en papier. Met alleen lijnen. Met zo min mogelijk lijnen…

Dat leidt tot tekeningen die abstract zijn, zonder aan herkenbaarheid in te boeten. Minimalistisch en toch juist de essentie weergeven.

Leiden

Als aanleiding heb ik mijn eigen stad Leiden gekozen. Ik teken sinds 2014 vooral architectuur en stedelijk landschappen uit mijn directe omgeving. Langzamerhand zijn er meer onderwerpen gekomen. Zo is het project uitgegroeid tot wat het nu is.

Meer weten: